Hrvatski proizvođači i OPG-ovi

Samoborska salama, Velebitsko pivo, Dubravica kruh, Dalmatinska šalša, Aurelia tjestenina, Agropošta sirup, Veronika svježe mlijeko, Lički krumpir, Kraš napolitanke, Čips od jabuke, Seitan, Teta Violeta, Pipi, Likvi deterdžent, Zmajsko pivo, Domaćica, Svježa puretina, Tartufata, Maslinovo ulje, Crni češnjak Crni Kralj, Faks Helizim,Višnja ekstra džem, Ajvar od buča,...
Odoo CMS - velika slika

ZDRAVO ZA GOTOVO: Obiteljska tvrtka poznata po proizvodima od domaćih rajčica je pokrenula web shop za dostavu hrane malih proizvođača!

                                                Jutarnji list, Dobra hrana, 18. 04. 2020. autor: Neda Batinić

Uslijed velikih promjena koje se događaju u gospodarstvu, a u pokušaju da izbjegnu financijske poteškoće koje prijete većini hrvatskih malih poduzetnika, tim koji stoji iza Zdravo za gotovo, obiteljske tvrtke koja prerađuje rajčice u juhe i brojne ukusne umake, sve svoje resurse odlučio je preusmjeriti na razradu web shopa i povezivanje s kolegama proizvođačima.

Cilj je bio predstaviti platformu koja će brojnim kupcima omogućili da kupuju iz sigurnosti svog doma domaće proizvode.

- S dolaskom karantene i zatvaranjem zagrebačkih tržnica svijet nam se okrenuo naglavačke. Od lučili smo djelovati - povezati se s drugim hrvatskim proizvođačima i OPG-ima i što prije naći put do naših kupaca u karanteni i samoizolaciji. Polovicom ožujka smo krenuli s dostavama i komunikacijom putem Facebook stranice, a od početka travnja vodimo internetsku trgovinu s više od 300 artikala i besplatnom beskontaktnom dostavom za Zagreb i okolicu.

U radu su nam se pridružili i prijatelji iz turizma i drugih branši čiji su poslovi nestali preko noći, a da bi projekt što brže zaživio, odlučili smo iskoristiti postojeće skladište, dostavna vozila, tvrtku, internetsku stranicu i brend. Zato dalmatinska šalša i web shop nose isto ime - Zdravo za gotovo - objasnili su Neven i Marin Rinčić.Na novom web shopu odlučili su ponuditi domaće proizvođače do kojih su mogli brzo doći, a od kojih su im mnogi kolege koji se nalaze u jednako lošoj situaciji kao i većina hrvatskih OPG-a.


WEB SHOP

Na novom web shopu odlučili su ponuditi domaće proizvođače do kojih su mogli brzo doći, a od kojih su im mnogi kolege koji se nalaze u jednako lošoj situaciji kao i većina hrvatskih OPG-a.


- Dobre ljude iz Agropošte, Velisa, Korice, Crnog Kralja i Soyarnice poznajemo iz privatnih krugova, a međusobno si kao mali proizvođači nerijetko pomažemo. Šaroliki je to krug kolega s fakulteta, prijatelja iz djetinjstva i s dječjih rođendana. Volim Ljuto, Aurelia, mini mljekara Veronika i mesnica Igomat, s druge strane, u svojim dućanima prodaju i one naše proizvode od rajčice s početka priče. Imali smo sreću u borbu protiv korone i karantene krenuti s prijateljima i provjerenim partnerima - istaknuli su.


Srećom, njihovi kupci iz Zagreba, Samobora, Velike Gorice, Zaprešića i šire okolice objeručke su prihvatili mogućnost da na kućni prag dobiju sve što im treba kako bi se opskrbili za dulji period boravka kod kuće. Pritom su u Zdravo za gotovo primijetili da najviše naručuju svježe mlijeko, meso i povrće, ali i da svatko u svoj paket doda i nešto što još nije probao ili ne može naći u velikom stranom lancu, bilo da je riječ o smjesi za falafel iz Soyarnice, malinovcu iz Agropošte, Zdravo za gotovo dalmatinskoj šalši ili crnom češnjaku iz Jablanovca.

 

BEZ KONTAKTA

Neprestano proširuju dostupni asortiman pa su nedavno svojoj ponudi dodali i Agrovelebitov lički krumpir, Zmajsko pivo i Perfa jaja, a svoje kapacitete pripremaju za borbu na duge staze. Pri dostavi poduzimaju sve mjere predostrožnosti, pojasnili su: - Kupcima se najavimo pozivom pa nas očekuju, ali se zato cijelo susjedstvo zabrine kada ugleda dostavljača u bijelom odijelu s maskom i gumenim rukavicama. Brinemo o točnosti narudžbe, ali još i više o dezinfekciji i sterilnosti skladišta, vozila i zaštitnoj opremi dostavljača. Čvrsto se pridržavamo zaštitnih procedura među koje spadaju beskontaktno plaćanje i beskontaktna dostava.

 

Opremom i standardiziranim postupcima štitimo kupce, ali i naše dostavljače, a naši kupci su također disciplinirani, drže se preporučene udaljenosti pri preuzimanju paketa i preporuka o baratanju robom. Zadovoljni smo odazivom, ali još i zadovoljniji time što je naša usluga društveno korisna za Zagreb i okolicu; kupcima olakšava karantenu, štedi vrijeme, umanjuje redove i mogućnost zaraze u klasičnoj kupovini. Istovremeno čuvamo i domaća proizvodna radna mjesta. Ta sinergija pozitivnih efekata naša je najveća motivacija - zaključili su Neven i Marin Rinčić.